NEW YORK - Google, de grootste zoekmachine ter wereld, is geïnteresseerd in de Amerikaanse internetaanbieder AOL. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal meldde donderdag dat Google overweegt om samen met kabel-tv-concern Comcast een belang te nemen in AOL, dat onderdeel is van mediaconcern Time Warner.

De bedrijven zouden samen een krachtig bedrijf op internet kunnen worden dat van alle markten thuis is. Zo is Comcast goed in de distributie van videomateriaal, terwijl Google met zijn zoekmachine en e-maildienst Gmail dagelijks miljoenen mensen trekt.

Een woordvoerder van Google noemde AOL in een reactie op het bericht een belangrijke partner. Een van de opties die op tafel zou liggen, is dat Google en Comcast samen ongeveer de helft van AOL zouden krijgen, terwijl Time Warner een meerderheidsbelang zou houden. Volgens The Wall Street Journal hebben de activiteiten van de internetaanbieder een waarde van ongeveer 10 miljard dollar.

Google en Comcast zijn niet de enigen die iets met AOL willen. Microsoft zou met Time Warner praten over een fusie van AOL met het MSN-netwerk van de softwaregigant. Microsoft heeft grote moeite om op internet concurrentie te bieden aan bedrijven als Google en Yahoo, die er met een groot deel van de advertentie-inkomsten vandoor gaan. Microsoft maakte woensdag een alliantie bekend met Yahoo om de chatprogramma's MSN Messenger en Yahoo Messenger te koppelen.