AMSTERDAM - Amerikaanse medewerkers blijken vijf keer vaker te maken te hebben met spyware dan Duitse en Japanse werkenden, dit blijkt uit een onderzoek van beveiligingsbedrijf Trend Micro . Het bedrijf onderzocht het gedrag van werknemers met betrekking tot spyware in de Verenigde Staten, Duitsland en Japan.

Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan 87 procent van alle zakelijke gebruikers zich bewust is van spyware, maar dat 53 procent behoefte heeft aan meer voorlichting van de IT-afdeling om beter begrip te krijgen van de bedreigingen.

"Gebruikers gaan nog steeds te nonchalant met e-mails en websites om, zeker op het werk, wanneer ze denken dat de IT-collega's alles onder controle hebben. Daarom is het van groot belang om naast de beveiliging ook te blijven hameren op de awareness van de werknemers," aldus Luc Eeckelaert van Trend Micro.

Buiten de behoefte aan meer informatie was één van de bevindingen dat risicovol online gedrag vaker voorkomt bij eindgebruikers in bedrijven met een eigen IT-afdeling.