AMSTERDAM - Online veilingsite Marktplaats.nl is boos op de website online-oplichting.nl wegens het verspreiden van onzorgvuldige berichtgeving. "Afgelopen vrijdag plaatste de website een bericht op haar site en verspreidde zij een persbericht waarin Marktplaats.nl volstrekt ten onrechte werd beschuldigd van het inzetten van spyware," zo is te lezen in een verklaring van Marktplaats.nl.

Online-Oplichting beweerde vrijdag dat Marktplaats.nl gebruik maakt van de diensten van Cydoor. Cydoor is een verspreider van spyware. Het gaat om kleine programmaatjes die gegevens over de computergebruiker bijhouden.

Markplaats.nl weerlegt dit verhaal: "Marktplaats.nl maakt absoluut geen gebruik van Spyware. In het verleden heeft Marktplaats wel eens met Cydoor gewerkt om Marktplaats banners te vertonen binnen het Cydoor netwerk (onder andere via ICQ). Marktplaats is contractueel met Cydoor overeengekomen dat het voor de door haar te leveren diensten aan Marktplaats onder geen beding is toegestaan gebruik te maken van spyware/adware."

Sinds medio augustus 2005 is Marktplaats.nl overigens helemaal gestopt met de samenwerking met Cydoor.