NIEUWEGEIN - Bezitters van de Nintendo DS kunnen vanaf eind november online games met elkaar spelen. De Japanse spellengigant komt namelijk met een Wi-Fi Connector die een draadloze verbinding met internet mogelijk maakt.

Nintendo introduceerde haar Wi-Fi USB Connector woensdag tijdens een DS-conferentie in Japan. De Connector is een kleine stick die in de USB-poort van de pc moet worden gestoken. Het apparaatje zorgt er vervolgens voor dat er een 'Wi-Fi hotspot' in de omgeving van de pc ontstaat, waarmee de mobiele DS spelcomputer draadloos kan communiceren.

Is de verbinding tussen DS en de pc eenmaal gelegd, dan zorgt de USB Connector ervoor dat er automatisch verbinding met internet wordt gemaakt zodat de gebruiker online met andere DS-bezitters zijn of haar games kan spelen.

Vrienden

Het systeem maakt onder andere gebruik van 'Friend Codes'. Deze codes bestaan uit twaalf cijfers die onderling uit te wisselen en op te slaan zijn. Hiermee is altijd te zien wie van je vrienden online beschikbaar is voor een potje gamen. Via de 'Skill Mapping' service zijn onbekende spelers van gelijk niveau uit te nodigen.

Mario Kart

Volgens Bianca van Dort van Nintendo zal de Wi-Fi USB Connector rond 25 november voor ongeveer 40 euro in Europa te koop zijn. Dit is tevens de datum dat Mario Kart voor de DS wordt gelanceerd, het eerste spel dat geschikt is voor de Wi-Fi opties van de DS.

Uitgever Activision voegt daar het skatebordspel Tony Hawk American SK8Land aan toe, begin 2006 gevolgd door andere Nintendo DS-titels als Animal Crossing: Wild World en Metroid Prime Hunters.