GRONINGEN/LEEUWARDEN - De nieuwe websites van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant waren maandag niet overal goed te openen. "Een stom storinkje" was de oorzaak, legde adjunct-hoofdredacteur H. Blanken uit.

Aan het begin van maandagavond was het probleem verholpen, meldde Blanken. Voorzitter Lensink van de projectgroep die de sites ontwikkelde stelde dat de storing weliswaar klachten opleverde, maar dat de reacties over de nieuwe sites verder positief zijn.

"De vernieuwde sites zijn zaterdag gelanceerd," zo vertelt Blanken. "Wat onder andere is veranderd is de nieuwsplaatsing. Waar traditionele media nog wachten met het plaatsen van berichten op de website totdat de krant is gedrukt, plaatsen wij het regionale nieuws meteen op onze sites. Tevens hoef je bij ons niet meer te registreren."

Nieuw is ook dat de lezer de voorpagina van de krantensites kan personaliseren. "Wil je alleen nieuws over Drenthe, dan krijg je alleen nieuws over Drenthe. Dat kan de lezer onder het hoofdnieuws zelf naar de hand zetten. Ook kun je selecteren op alleen sportnieuws of zelfs alleen op voetbalnieuws."

Reacties

De lezers van de krantensites kunnen ook direct reageren op een nieuwsartikel: "Wij zitten er niet tussen. De lezer kan direct reageren en zijn of haar reactie plaatsen." Op de vraag of Blanken niet bang is voor ongewenste plaatsingen zoals spam antwoordde hij: "we hebben een principele gedachte dat de lezers verantwoordelijk zijn voor de reacties. Wij kijken achteraf mee. De lezer kan op de website aangeven of een reactie ongewenst is onder de knop 'waarschuw de redactie'. Daarna kijken wij of de klacht gegrond is."