GROSSOSTHEIM - Nintendo verlaagt in Europa de prijs van zijn draagbare spelcomputer Nintendo DS. Daarmee verhevigt de Japanse onderneming de strijd met Sony, dat deze maand de PSP als concurrent op de Europese markt bracht.

De DS kost vanaf 7 oktober 129,99 euro, 13 procent minder dan de huidige adviesprijs van 149 euro. De prijsverlaging valt samen met het begin van de verkoop van het nieuwe spel Nintendogs, waarmee Nintendo flink hoopt te scoren. In de Verenigde Staten werd de prijs al eerder verlaagd.

De Nintendo DS werd in de lente van 2005 in Europa gelanceerd. Sinds de lancering zijn in Europa hoge verkoopcijfers geboekt, waarbij de grens van één miljoen verkochte exemplaren binnen drie maanden werd doorbroken. Eind juni 2005 waren er wereldwijd al 6,65 miljoen exemplaren van de Nintendo DS verkocht.

Later dit jaar zal Nintendo de Nintendo Wi-Fi Connection lanceren, waardoor bezitters van een Nintendo DS ook via het internet met en tegen elkaar kunnen spelen. De eerste game die van deze ondersteuning gebruik zal maken is Mario Kart DS, een game die ook nog dit jaar wordt uitgebracht.