De zakelijke chatapp Slack gaat de wachtwoorden van accounts opnieuw instellen, waarvan mogelijk informatie is gelekt bij een hack in 2015. Dat maakt het bedrijf donderdag in een blogbericht bekend.

Slack zegt wachtwoorden van ongeveer 1 procent van de Slack-accounts te resetten naar aanleiding van de hack. Het bedrijf maakt niet bekend om hoeveel accounts het precies gaat.

In het bericht schrijft Slack dat alleen wachtwoorden worden hersteld van mensen die vóór maart 2015 een account hebben aangemaakt. Ook gaat het om accounts die wachtwoorden gebruiken die sindsdien nooit zijn veranderd.

Bij de hack vier jaar geleden kregen hackers toegang tot onder meer versleutelde wachtwoorden, namen, e-mailadressen en telefoonnummers van gebruikers. De hackers maakten daarnaast gebruik van een code om wachtwoorden in platte tekst te onderscheppen als ze door de gebruiker werden ingetypt.

Slack noemt het resetten een voorzorgsmaatregel. "Er is geen bewijs gevonden dat er accounts zijn misbruikt. Het spijt ons als het onhandig is voor gebruikers."