Netflix zag het aantal abonnees in het afgelopen kwartaal een stuk minder hard groeien dan verwacht. In totaal heeft de videodienst nu wereldwijd 151,6 miljoen gebruikers. Dat maakt Netflix woensdag bekend in de kwartaalcijfers (pdf).

Voorafgaand aan de bekendmaking van de kwartaalcijfers werd verwacht dat het aantal Netflix-abonnees met vijf miljoen mensen zou groeien. Dat werden er 2,7 miljoen.

Het afgelopen kwartaal behaalde Netflix een omzet van ruim 4,92 miljard dollar (4,4 miljard euro). Er werd 4,93 miljard dollar verwacht. In het tweede kwartaal van 2018 bedroeg de omzet 3,9 miljard dollar.

De nettowinst kwam neer op 271 miljoen dollar (241 miljoen euro). Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog 384 miljoen dollar.

Meer concurrentie op de markt voor streamingdiensten

De concurrentie wordt steeds groter voor Netflix. Disney brengt in november zijn eigen streamingdienst Disney+ uit in de Verenigde Staten. Bedrijven HBO en Apple werken eveneens aan een eigen videodienst. Daarnaast winnen ook bestaande alternatieven, zoals het Nederlandse Videoland, aan terrein.

Netflix verwacht in het derde kwartaal een inhaalslag te maken. Het bedrijf zegt te rekenen op een groei van zeven miljoen abonnees.

Na de bekendmaking van de tegenvallende kwartaalcijfers ging het aandeel van Netflix op de nabeurshandel met 11,45 procent omlaag.