Een voormalig medewerker van autofabrikant Tesla geeft toe dat hij de broncode van de Autopilot-functie naar zijn iCloud-account heeft geüpload. De man wordt verdacht van het stelen van bedrijfsgeheimen.

De man deelde zijn bekentenis in een rechtsdocument (pdf) in een zaak aangespannen door Tesla.

Door de code naar zijn persoonlijke iCloud-account te sturen, kon hij er ook bij op zijn eigen computer en andere apparaten.

De verdachte ontkent dat hij de code bewust gestolen heeft. Hij zou de code hebben geüpload toen hij nog bij Tesla werkte en zou deze na zijn ontslag weer hebben verwijderd, aldus zijn advocaten.

De autopilot maakt Tesla's deels autonoom. Volgens het bedrijf zijn huidige auto's nog niet volledig zelfrijdend en moeten bestuurders de handen aan het stuur houden.

Chinees bedrijf verdacht van stelen bedrijfsgeheimen

De man werkt inmiddels bij Xiaopeng Motors, waar hij helpt bij de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende auto's. Xiaopeng Motors vertelt aan The Verge een intern onderzoek naar de kwestie te zijn gestart.

Het is niet voor het eerst dat een medewerker van Xiaopeng Motors wordt beschuldigd van het stelen van bedrijfsgeheimen. Een andere man werd in 2018 door de FBI aangeklaagd om vergelijkbare redenen. Die verdachte werkte eerder mee aan het zelfrijdproject van Apple.