De Nederlandse autoverhuurdienst SnappCar heeft de privéadressen en kentekens van 50.000 gebruikers gelekt, meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. SnappCar bevestigt dat er gegevens zijn gelekt, maar een woordvoerder wil het aantal getroffen gebruikers tegenover NU.nl niet bevestigen.

Via SnappCar kunnen gebruikers hun auto verhuren of een auto van een particulier huren. De mensen waarvan SnappCar op dit moment "logischerwijs het vermoeden heeft dat zij getroffen zijn" door het datalek, zijn daar inmiddels van op de hoogte gesteld, aldus een woordvoerder.

Van slachtoffers waren de voornaam, het adres, huisnummer, de postcode en woonplaats zichtbaar. Normaal gesproken hebben alleen de huurder en verhuurder van een auto toegang tot die gegevens, om een afspraak te maken.

SnappCar heeft het lek een dag na de melding van RTL Nieuws gedicht. Ook wordt de Nederlandse privacywaakhond, de Autoriteit Persoonsgegevens, op de hoogte gesteld. Vermoedelijk gebeurt dat dinsdag nog, zegt de woordvoerder van SnappCar tegen NU.nl.

In een verklaring zegt SnappCar dat het Utrechtse bedrijf op dit moment geen aanwijzingen heeft dat de adresgegevens of kentekens zijn bemachtigd door derden.