Het populaire Reddit-forum /r/technology is een dag lang offline, om samen met een Wikipedia-oprichter te protesteren tegen de dataverzameling door grote socialemediabedrijven.

De pagina /r/technology is het grootste subforum op Reddit om over technologie te praten. Onderwerpen rond nieuwe hardware, sociale media, privacy en datalekken komen vaak aan bod op het forum.

Bezoekers van het subforum krijgen donderdag het bericht dat ze de pagina niet zomaar kunnen bezoeken in beeld. "Na de aankondiging van Larry Sangler hebben wij ons aangesloten bij de socialemediastaking", luidt een bericht aan bezoekers.

De staking duurt in totaal een dag. Op 5 juli kan het subforum weer bezocht worden.

Decentraal sociaal netwerk

Wikipedia-medeoprichter Sanger riep zijn volgers op Twitter op om mee te doen met een socialemediastaking. Door slechts een bericht dat gebruikers staken te plaatsen, kunnen deelnemers hun onvrede uitspreken richting de beheerders van sociale platformen.

De stakers willen dat techbedrijven een gedecentraliseerd sociaal netwerk bouwen, waarop gebruikers de baas zijn over hun eigen privégegevens.