Rie Rubin, de vrouw van voormalig Google-topman en Android-oprichter Andy Rubin, beschuldigt haar man van het beheren van een 'seksnetwerk'. Dat staat in een recent openbaar gemaakte aanklacht in handen van BuzzFeed.

Andy Rubin zou meerdere 'bezitsrelaties' met vrouwen hebben gehad, waarbij hij hun onkosten betaalde. In ruil daarvoor droeg hij de vrouwen op om met andere mannen naar bed te gaan, aldus de aanklacht.

De aanklacht over het seksnetwerk werd in oktober 2018 al ingediend, maar documenten hierover zijn nu pas openbaar gemaakt. De rechter wil dat beschuldigingen over het seksnetwerk uit de aanklacht worden gehaald, zodat de zaak zich enkel op de huwelijkse voorwaarden van het stel kan richten.

De vrouw van Rubin zegt ook te zijn misleid door haar man bij het tekenen van huwelijkse voorwaarden. Deze voorwaarden zorgen ervoor dat hij zijn inkomsten niet met zijn partner hoeft te delen. Volgens de aanklacht kon Andy Rubin hierdoor zijn seksnetwerk verborgen houden voor zijn vrouw.

Rie Rubin probeert in een tweede losse rechtszaak van haar man te scheiden. Door de huwelijkse voorwaarden zou ze niet een deel van zijn financiële bezit krijgen.

Vertrekpremie van 90 miljoen dollar

De advocaten van de man willen dat de zaak door dezelfde rechtbank wordt behandeld als de rechtbank die de scheiding van het stel behandelt. Daar wordt de zaak vertrouwelijker behandeld dan nu het geval is.

Rubin moest afgelopen jaar vertrekken bij zijn bedrijf Essential, na meerdere beschuldigingen van seksueel wangedrag. Daarbij zou de topman een vertrekpremie van 90 miljoen dollar (op dat moment 80 miljoen euro) hebben meegekregen.