Beveiligingsbedrijven Check Point en CyberInt vonden een "reeks van zwaktes" in systemen van speluitgever EA, schrijft ZDNet. Hierdoor hadden kwaadwillenden in theorie toegang tot persoonlijke informatie van miljoenen mensen.

De zwakheden bevonden zich in EA Origin, het online gamingplatform van de uitgever waarop spellen zoals Apex Legends, Battlefield en FIFA speelbaar zijn. Op de dienst worden ook persoonlijke gegevens en betaalinformatie van spelers opgeslagen.

Onderzoekers van de beveiligingsbedrijven vonden meerdere gaten in het systeem, waardoor ze misbruik konden maken van het inlogsysteem. De zwakheden zijn inmiddels door EA opgelost.

Hackers hadden via de systemen toegang tot bijvoorbeeld creditcardinformatie, waarmee aankopen in spellen gedaan konden worden. Ook konden accounts overgenomen en doorverkocht worden op bijvoorbeeld marktplaatsen op het darkweb.

Het is niet bekend of er misbruik van de lekken is gemaakt. Mensen met een account wordt aangeraden om tweestapsverificatie in te schakelen en voorzichtig om te gaan met onbekende links.