In totaal zijn zes niet-geanonimiseerde beslissingen van de tuchtcommissie van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) via een datalek onder ogen gekomen van mensen die daartoe niet bevoegd waren. Dat bevestigt een woordvoerder van de stichting na een brief van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer.

Eerder in juni werd bekend dat minstens één niet-geanonimiseerde tuchtbeslissing van de SKJ was verstuurd naar een bedrijf dat voor de stichting een nieuwe website bouwt.

Na verder onderzoek blijkt dat in totaal zes documenten op deze manier zijn gelekt. Daardoor zijn de naam en woonplaats van de klagers en de naam en werkgever van de beklaagden openbaar geworden. Ook zijn de voornamen van de kinderen gelekt uit twee zaken die in 2017 speelden, bevestigt een woordvoerder van SKJ.

De beslissingen kwamen onder ogen van één klager. Die heeft de informatie vervolgens gedeeld met een journalist van RTV Utrecht en een advocaat, alvorens de SKJ in te lichten.

"De betrokken mensen zijn allemaal geinformeerd", zegt de woordvoerder van SKJ. "De testsite is inmiddels offline en de informatie is ook van de zoekmachines verwijderd."