De Duitse website Convert2MP3 is met zijn werkzaamheden gestopt, als onderdeel van een schikking. Duitse platenlabels en de internationale federatie van muziekproducenten (IFPI) spanden in 2017 een rechtszaak aan vanwege een schending van auteursrechten.

Met Convert2MP3 kunnen gebruikers geluid uit bijvoorbeeld YouTube-video's halen en deze vervolgens opslaan als mp3-bestanden. Op die manier was het bijvoorbeeld mogelijk muziek uit videoclips te halen.

Platenmaatschappijen zeiden dat de website piraterij mogelijk maakte. Ook zou de website het hebben toegestaan om massaal auteursrechten te schenden door mensen audio van muziekvideo's te laten rippen.

Convert2MP3 kon de afgelopen twaalf maanden rekenen op 684 miljoen bezoekers wereldwijd. De beheerder is akkoord gegaan met het stoppen van de site en heeft gezegd in de toekomst geen inbreuk meer te maken op rechten van bedrijven.

Mensen die Convert2MP3 bezoeken, krijgen een bericht van de IFPI en de Duitse muziekindustrie te zien, waarin staat dat de website is gesloten. "Het omzetten van auteursrechtelijk beschermd materiaal in illegale downloads is niet toegestaan", luidt het bericht.