Facebook moet voor de Senaat in de Verenigde Staten verschijnen om vragen te beantwoorden over de nieuwe cryptomunt libra die het bedrijf wil uitbrengen. Dat meldt Reuters. De Senaat wil dat de ontwikkeling tot die tijd wordt stilgelegd.

Dinsdag kondigde Facebook een eigen betaaldienst aan, genaamd Calibra, die gebruikmaakt van een eigen cryptovaluta. Hiermee kunnen gebruikers van de Calibra-app elkaar betalen. De dienst werkt ook via Facebook Messenger en Whatsapp.

Een panel van de Senaat wil nu dat Facebook de ontwikkeling van de betaaldienst stillegt en eerst komt praten over wat de plannen zijn. De Senaat wil meer weten over libra en wat Facebook wil doen met de data die gemoeid gaan met de dienst.

In mei wilde de Senaat al meer informatie over de dienst, toen er meerdere geruchten rondgingen over de nieuwe cryptomunt. Facebook heeft aangegeven dat het bedrijf bereid is alle vragen van de Senaat te beantwoorden.

Het is niet de eerste keer dat Facebook gehoord wordt door de Senaat. In april vorig jaar moest CEO van Facebook Mark Zuckerberg ook al voor de Senaat verschijnen. Dit naar aanleiding van het dataschandaal rond Cambridge Analytica.