Google zal in de toekomst laten zien waar songteksten in de zoekresultaten vandaan komen. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Het bedrijf reageerde op beschuldigingen van Genius Media eerder deze week. Dat bedrijf claimde dat Google songteksten van zijn website kopieerde en die boven de zoekresultaten plaatste. Genius werkte met verschillende apostrofs om teksten van zijn website te kunnen achterhalen.

Door teksten helemaal bovenin de zoekresultaten te plaatsen, zouden minder mensen doorklikken naar de website van Genius.

Google schrijft in een blogbericht dat het binnenkort laat zien waar de teksten vandaan komen. Dat moet volgens het bedrijf "duidelijker maken" welke partij de lyrics heeft geleverd.

Volgens Google worden de teksten niet automatisch van websites afgehaald. Eerder zei het bedrijf al dat songteksten door derden worden geleverd, waaronder LyricFind.

Dat bedrijf zei dat het geen teksten van Genius had gehaald. Volgens LyricFind waren ze ook "op veel andere sites" te vinden. Mogelijk kwamen de teksten van een site die teksten van Genius had overgenomen.

Google zei maandag "de kwaliteit van informatie en makers heel serieus" te nemen. De zoekgigant zei licentiepartners verantwoordelijk te houden en overeenkomsten met derden te beëindigen als ze teksten kopiëren.