AMSTERDAM - Voor veel internetters was de voetbalwedstrijd AS Monaco - Willem II donderdagavond een domper. Het beeld was via het internet slecht te volgen. De voetballiefhebbers betaalden 2,40 euro om de wedstrijd te volgen. Een woordvoerder van Talpa legt de schuld bij de KPN en weigert gedupeerde internet-kijkers het geld terug te geven, zo meldt Medialog .

Volgens Talpa probeerden duizenden voetballiefhebbers kort voor aanvang van de wedstrijd in te loggen via de website. Daardoor raakte het betaalsysteem overbelast. De woordvoerder claimt echter dat de mensen die na de piekbelasting inlogden wel gewoon goed beeld hadden, behalve de internetters van Wanadoo en Planet Internet. Volgens de woordvoerder had KPN te weinig bandbreedte beschikbaar gesteld.

"Wij hebben geleverd wat we beloofd hebben. Twee internetproviders hebben hun werk niet goed gedaan. Daar moeten mensen met een eventuele klacht zijn," aldus de woordvoerder.

KPN ontkent dat het probleem bij haar ligt. De KPN zegt dat zij hetzelfde hebben gedaan als alle internetproviders: "Alles is gewoon goed gegaan. Talpa moet dit echt bij zichzelf zoeken."