ALMERE - Ruim 270 gamesfanaten, onder wie één meisje, kwamen zondag naar het WTC Alnovum in Almere om te strijden in de Nederlandse voorrondes van de jaarlijkse World Cyber Games . Inzet was plaatsing voor de wereldfinale in Singapore. Sven van Rooijen, Mounir Ibrahim, Bram van Eembergen, Manuel Schenkhuizen, Jos Buyvoets en Robert van Kleeff zijn de gelukkigen. Ze gaan medio november de strijd aan met achthonderd gamers uit zeventig landen.

De hal van het WTC was de hele dag gevuld met gamers en honderden bezoekers, die over schouders meekeken. De deelnemers keken niet op of om, want bij het Xbox-spel 'Dead or Alive' kan één moment van onoplettendheid al fataal zijn.

In de filmzaal konden aanwezigen alle games op groot scherm volgen. De deelnemers, met eigen headset, controller en blikjes energiedrank, speelden op 32 game-pc's, 16 Xbox-toestellen en evenzoveel breedbeeld- en lcd-schermen.

Iedereen boven de 12 jaar mocht meedoen aan de voorrondes. Terwijl wereldkampioenen als 'King Tuur' en 'King Grubby' een paar stoelen verderop zaten, viel 'rookie' Martijn Prins (16) zondag zuchtend achterover. Hij verloor met de voetbalgame FIFA 2005 nipt met 'zijn' Engeland. Een uurtje per dag gamen bleek toch nog niet genoeg.