De CEO van Google, Sundar Pichai, wil dat YouTube goed gaat kijken naar het bestaande beleid. Dat schrijf Pichai in een interne mail die in handen is van The Verge.

De mail is een reactie op de discussie die ontstond na de beslissing van YouTube om het account van Steven Crowder niet offline te halen. Op het account maakt de YouTuber homofobe en discriminerende opmerkingen.

Dit veroorzaakte ophef onder de lhbt-gemeenschap en bij de medewerkers van Google zelf. Medewerkers laten tegenover The Verge weten dat er veel onrust heerst onder de medewerkers van Google door de recente acties van YouTube om bepaalde video's niet te weren.

Pichai schrijft dat "het hem spijt dat de recente gebeurtenissen frustratie en pijn hebben veroorzaakt en betreurt het in het bijzonder dat dit tijdens de pride-maand is gebeurd".

Al langer onrustig bij Google

Het is al langer onrustig bij Google. Vorig jaar organiseerde medewerkers van de techgigant een protest waarbij ze massaal het kantoor uitliepen. Volgens de medewerkers ging het bedrijf niet goed op met beschuldigingen van seksuele intimidatie.

Begin dit jaar meldden twee medewerkers, die betrokken waren bij de organisatie van de protesten, dat ze gehinderd werden in hun loopbaan. Google ontkent dit.