HELSINKI - Gezien de sterke opleving van de vraag naar mobiele telefoons in de eerste twee maanden van dit kwartaal kan de raming van een verkoop van 400 miljoen gsm's over de hele wereld dit jaar worden gehaald. Dit heeft de Finse gsm-producent Nokia dinsdag laten weten in een tussentijds bericht.

De omzet bij de mobiele telefoons zal in het huidige kwartaal tussen de 4 en de 9 procent hoger uitvallen dan in het derde kwartaal van vorig jaar. De winstgevendheid zal op hetzelfde peil uitkomen of zelfs iets groter zijn dan eerder werd verwacht, aldus het concern.

Nokia gaf wel een iets lagere omzetraming. De onderneming gaat er nu vanuit dat de omzet in het lopende kwartaal 7,1 miljard à 7,4 miljard euro zal bedragen. Eerder noemde het een omzet van 7,2 miljard à 7,6 miljard euro. De kleine verlaging valt toe te schrijven aan de divisie netwerken, die ongeveer 5 procent minder zal omzetten.

Het concern liet verder weten dat de winst per aandeel aan de hoge kant van de verwachtingen zal uitkomen. Nokia raamde eerder een kwartaalwinst per aandeel van 0,15 à 0,17 euro.