China heeft in de dagen voor en na 4 juni verschillende journalistieke platformen geblokkeerd. Dat melden verschillende inwoners van het land. Het was die dag dertig jaar geleden dat de Tiananmen-protesten plaatsvonden, waarbij honderden demonstranten omkwamen door ingrijpen van de overheid.

GreatFire.org monitort internetcensuur in China en bevestigt dat onder andere de websites van The Guardian, Washington Post, Asahi Shinbum en de Toronto Star de afgelopen dagen niet bereikbaar waren vanuit China.

De Chinese overheid blokkeert vaker sites uit het buitenland als de berichtgeving negatief is over China. Veel van de media die zijn geblokkeerd door de overheid stonden stil bij de protesten van dertig jaar geleden.

Het internet in China wordt streng gecontroleerd door de overheid. Zo zijn bepaalde sites geblokkeerd, maar ook sommige zoekwoorden leveren geen resultaat op. Zo kunnen inwoners van het land niet zoeken naar Winnie de Poeh om dat de president Xi Jinping vaak wordt vergeleken met de beer van Disney.