Facebook zou zijn eigen cryptomunt op 18 juni willen aankondigen, blijkt donderdag uit berichtgeving van The Information.

Bronnen melden dat Facebook een document zal publiceren waarin de basistechnologie van de cryptomunt wordt uitgelegd. Waarschijnlijk zal de munt niet direct beschikbaar zijn. Eerder zeiden verschillende bronnen dat de munt, die Facebook intern Libra noemt, in 2020 officieel in gebruik wordt genomen.

Volgens The Information zal de munt voornamelijk als betaalmiddel gebruikt worden bij diensten van Facebook, zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Daarnaast zou het bedrijf werken aan fysieke betaalautomaten.

Facebook zou met overheden hebben samengewerkt om goedkeuring voor het gebruik van de cryptomunt te krijgen. Ook werkt het bedrijf aan maatregelen rondom fraudepreventie.

Volgens The Information heeft Facebook-directeur Mark Zuckerberg hoge prioriteit gegeven aan de ontwikkeling van Libra. Andere topmensen binnen het bedrijf, zoals operationeel directeur Sheryl Sandberg en financieel directeur David Wehner, zouden aanvankelijk gereserveerd op de ontwikkeling van de munt hebben gereageerd.