Facebook gaat met een actiegroep in gesprek over mogelijke nieuwe regels voor naaktbeelden op het sociale netwerk. De actiegroep hoopt dat Facebook artistiek naakt gaat toestaan.

Het bedrijf gaat in gesprek met de National Coalition Against Censorship (NCAC), een Amerikaanse protestgroep die zondag demonstreerde voor het nieuwe Facebook-kantoor in New York.

Een groep kunstenaars, museumcuratoren, activisten en Facebook-medewerkers zou samenkomen om te praten over de huidige regels en de gevolgen daarvan voor kunstenaars en fotografen die artistieke naaktbeelden plaatsen.

"Om er zeker van te zijn dat Facebook goed geïnformeerd wordt door externe experts en partijen, zal de NCAC met Facebook samenwerken om de discussie te organiseren", schrijft de protestgroep in een persbericht.

Het is nog niet bekend of Facebook de regels ook daadwerkelijk zal veranderen na de gesprekken.

De NCAC protesteert al langere tijd tegen het fotobeleid van Facebook. Het is op het sociale netwerk niet toegestaan om naaktbeelden te delen. Hierdoor wordt porno van het platform geweerd, maar ook bijvoorbeeld kunst en fotografie met naaktmodellen.