AMSTERDAM - Een jeugdrechter in de Amerikaanse staat Massachusetts heeft een 17-jarige jongen veroordeeld tot elf maanden detentie in een jeugdinrichting voor het hacken van de mobiele telefoon van Paris Hilton en het op internet zetten van haar gegevens. Dat heeft de Amerikaanse justitie woensdag bekendgemaakt.

Tijdens zijn detentie en twee jaar erna mag de jongen bovendien geen computer of mobiele telefoon bezitten of gebruiken. Voordat de vorige week veroordeelde jongen werd gepakt voor het hacken van de telefoongegevens van Hilton, had hij zich schuldig gemaakt aan het via email bedreigen van een school in Florida met een bomaanslag.

Telefoonboek

Begin dit jaar slaagde hij erin het computersysteem van T-Mobile te hacken en daar onder meer de telefoongegevens van Hilton te bemachtigen. Kort daarna stond onder meer het hele telefoonboek dat Hilton op haar telefoon bewaarde op internet, waaronder een groot aantal nummers van Hollywoodbekendheden.

Paris Hilton, erfgename van de hotelfamilie, was relatief onbekend totdat eind 2003 een seksvideo van haar met haar toenmalige vriend Richard Salomon op internet verscheen.