Apple zal maandag aankondigen dat muziekapp iTunes gaat verdwijnen, schrijft Bloomberg in een vooruitblik op Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) van volgende week.

Het bedrijf zou volgens Bloomberg van plan zijn om iTunes ook op MacOS te vervangen door de apps Music, TV en Podcasts, zoals eerder al op iPhones en iPads gebeurde. Updates en andere aanpassingen aan het apparaat kunnen vanaf dat moment worden uitgevoerd via de Apple Music-app.

De muziekapp iTunes werd in 2001 geïntroduceerd als antwoord op illegale muziekdownloaddiensten. Het programma was lange tijd de enige manier om de software op Apple-producten te updaten.

Het assortiment van de iTunes Store werd in de beginjaren rap uitgebreid naar games, films, boeken, podcasts en andere media. Apple is al enige tijd bezig om deze onderdelen op te breken naar eigen apps.

Met de definitieve overstap van iTunes naar Apple Music hoopt het bedrijf bovendien in te spelen op de verschuiving in de markt van muziekdownloads naar muziekstreaming.