Het hoofd van de beveiliging van Facebook-CEO Mark Zuckerberg zou vrouwen seksueel geïntimideerd hebben en racistische uitspraken hebben gedaan over Zuckerbergs vrouw Priscilla Chan, schrijft Business Insider.

Een verslaggever van NBC News bevestigt op Twitter dat de familie Zuckerberg een onderzoek naar de man heeft ingesteld. Het gaat om een beveiliger die in het verleden ook de voormalige Amerikaanse president Barack Obama beschermde. Hij werkt op dit moment voor Zuckerberg zelf, niet voor Facebook.

De beveiliger zou ook vernederende opmerkingen hebben gemaakt tegen een homoseksuele medewerker van Zuckerberg en de medewerker publiekelijk onzedelijk betast hebben, aldus een anonieme bron die voor Zuckerberg werkt. De man zou de bron ook regelmatig hebben lastiggevallen, bijvoorbeeld door te zeggen dat ze haar kleding moest veranderen omdat ze hem te veel afleidde.

Een andere medewerker van Zuckerberg zegt dat de beveiliger ook discriminerende opmerkingen maakte over een transgender collega en regelmatig racistische uitlatingen deed.

Business Insider kwam op het spoor van de man nadat brieven van het advocatenbureau dat de twee medewerkers vertegenwoordigt in handen kwamen van de redactie.