Facebook moet interne documenten over privacy en gebruikersdata delen met investeerders die een rechtszaak hebben aangespannen tegen het bedrijf. Dat oordeelt een rechter in de Amerikaanse staat Delaware, meldt persbureau AP vrijdag.

De investeerders spanden begin mei een rechtszaak aan tegen Mark Zuckerberg en andere leden van Facebooks raad van bestuur.

Ze beschuldigen de raad van het bestuur van het schaden van de reputatie van Facebook door gebruikersdata te misbruiken en erover te liegen.

Facebook wilde de interne documenten niet overdragen, omdat de investeerders "geen goede reden" hadden aangevoerd. De rechter was het daar niet mee eens.

Begin vorig jaar werd bekend dat het bedrijf Cambridge Analytica misbruik had gemaakt van Facebook-apps om op grote schaal data te verzamelen van zo'n 87 miljoen gebruikers.

Daarna volgden de privacy-schandalen rond Facebook elkaar in rap tempo op. Zuckerberg verwacht dat de Amerikaanse Federal Trade Commission vanwege de privacyschendingen een boete van 4,5 miljard euro oplegt.