AMSTERDAM - De Engelsman Alex Tew verkoopt pixels op zijn website om zijn studie te bekostigen. De 21-jarige Tew is net begonnen met een studie Business Management aan de universiteit en heeft geld nodig om colleges, boeken, huisvesting én bier te kopen, zo meldt Computeridee .

De website is opgedeeld in 10.000 blokjes van elk 100 pixels (10 bij 10). Eén pixel kost een dollar, maar de minimum afname is 100 pixels. Bedrijven kunnen zo een klein blokje kopen, waar ze een link naar hun eigen site kunnen plaatsen. Tew heeft zijn site de 'Million Dollar Homepage' genoemd. Naar eigen zeggen is dat niet omdat hij per se een miljoen dollar op wil halen, maar omdat deze naam lekker pakkend is.

Tew heeft op deze manier in enkele dagen al 8.000 dollar opgehaald. Onder andere een datingsite, een marketingbedrijf en een kartbaan hebben al pixels gekocht. De student heeft gezegd dat de site minimaal vijf jaar online zal blijven, zodat adverteerders stukken meer aandacht zullen krijgen dan bij traditionele internetbanners.