Het Tergooi-ziekenhuis, met vestigingen in Hilversum, Blaricum en Weesp, heeft per abuis de e-mailadressen van 140 patiënten gelekt. Dat bevestigt het ziekenhuis na berichtgeving door het regionale dagblad De Gooi- en Eemlander.

De slachtoffers van het datalek ontvingen een e-mail van het ziekenhuis die in totaal naar 141 personen was gestuurd. Daarin waren de e-mailadressen van alle ontvangers zichtbaar, waarmee mogelijk de identiteit van deze patiënten kan worden achterhaald.

Het betrof een e-mail waarin patiënten ervan op de hoogte worden gesteld dat er in een online omgeving van het Tergooi-ziekenhuis een update over hun zorgstatus klaarstaat, laat een woordvoerder maandag weten aan NU.nl. Het automatische systeem dat deze e-mails verstuurde, maakte daarbij een fout door de e-mailadressen van patiënten niet af te schermen voor overige ontvangers.

Het ziekenhuis heeft de getroffenen door het datalek op de hoogte gesteld en benadrukt dat er geen mogelijkheid is dat door de fout ook medische gegevens zijn gelekt. Later maandag wordt ook de Autoriteit Persoonsgegevens, de privacyautoriteit, ingelicht, zegt de woordvoerder.