Ook Microsoft trekt zijn handen af van Huawei en levert vanaf nu geen Windows-licenties of andere diensten meer aan de Chinese techgigant, schrijft de Chinese South China Morning Post vrijdag op basis van bronnen betrokken bij de zaak.

Microsoft zal zijn besturingssysteem op bestaande Huawei-laptops blijven ondersteunen, maar levert voorlopig geen Windows meer voor nieuwe laptops. Ook de levering van andere, niet nader gespecificeerde diensten zou een halt worden toegeroepen.

Google trok eerder deze week al de licentie voor het gebruik van het Android-besturingssysteem voor Huawei-smartphones in, nadat de VS had bekendgemaakt dat het bedrijf op een zwarte lijst geplaatst wordt. Dit betekent dat Amerikaanse bedrijven beperkt worden in het zakendoen met Huawei.

De Verenigde Staten vrezen spionage

Die sancties zijn voor drie maanden uitgesteld. Als die ingaan, dan mogen Amerikaanse bedrijven geen producten of diensten meer aan het Chinese bedrijf leveren. Huawei heeft aangekondigd in het najaar een eigen alternatief voor Android uit te brengen.

De Amerikaanse overheid vreest dat de netwerken van Huawei voor spionage worden gebruikt. Volgens de VS zou Huawei actief samenwerken met de Chinese inlichtingendiensten.

Microsoft was vrijdag nog niet bereid om op het bericht te reageren.