AMSTERDAM - Apple heeft woensdag tijdens een persconferentie in San Fransisco de iPod nano gepresenteerd. De topman van Apple, Steve Jobs, noemde de mp3-speler de grootste revolutie sinds de originele iPod. De Apple nano vervangt de iPod mini, die geschrapt is van de website van Apple.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De nieuwe iPod is een kleine en lichte mp3-speler. Hij meet namelijk 9 bij 4 centimeter en is slechts 7 milimeter dik. Hij weegt daarnaast maar 43 gram. De navigatie door het menu gaat met een clickwheel.

De iPod nano heeft een 1,5 inch kleurenscherm waar foto's op bekeken kunnen worden. Met de meegeleverde dock connector is het onder meer mogelijk om de iPod nano in de auto aan te sluiten.

Accu

De 2 gigabyte versie, goed voor zo'n 500 nummers, komt voor 199 dollar in de winkels te liggen. De 4 gigabyte versie, waar zo'n 1000 nummers op kunnen, kost 249 dollar.

Gebruikers kunnen zo'n veertien uur muziek luisteren of vier uur muziek luisteren en foto's kijken op één accu. De iPod nano is te koop in de kleuren wit én zwart.

Sony Walkman

Nog geen dag na de presentatie van de Ipod nano, heeft Sony twee nieuwe concurrenten aangekondigd voor de iPods. De Sony Walkman NW-A1000 heeft 6 gigabyte en de NW-A3000 20 gigabyte.