Europese autoriteiten hebben bij de overname van de grote online drugsmarktplaats Wall Street Market drie verdachten aangehouden. Dat laat een politiewoordvoerder vrijdag aan NU.nl weten.

De drie verdachten hebben de Duitse nationaliteit. Volgens de politie gaat het om de beheerders van Wall Street Market, een van de grootste overgebleven marktplaatsen op het darkweb.

De verdachten worden verdacht van onder meer witwassen en de handel in verdovende middelen. Donderdag werd bekend dat de marktplaats offline was gehaald.

Het internationale onderzoek werd door het darkwebteam van de Landelijke Eenheid in Nederland gestart. Vervolgens werden Duitse autoriteiten ingelicht om een internationaal onderzoek op te zetten. Ook de FBI, de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) en Europol waren bij het onderzoek betrokken.

Op de marktplaats waren volgens de politie ook veel Nederlandse dealers actief.

Politie licht onderzoek vrijdagmiddag toe

Vrijdag om 12.00 uur zal de Nederlandse politie met Duitse partners een persconferentie geven, waarin het onderzoek wordt toegelicht.

Op Wall Street Market werden onder meer drugs als cocaïne, heroïne en amfetamine verhandeld. Ook werden er schadelijke software en valse documenten verkocht.