De Amerikaanse serverfabrikant Supermicro zou van plan zijn om de productie van zijn hardware uit China te halen. Het bedrijf heeft leveranciers gevraagd om de productie naar een ander land te verplaatsen om zorgen omtrent spionage weg te nemen, meldt de Nikkei Asian Review op basis van anonieme bronnen.

Het vermeende verzoek volgt op een artikel van Bloomberg van oktober, waarin werd beweerd dat op moederborden van Supermicro, geleverd aan Amerikaanse klanten, Chinese spionagechips zijn gevonden.

De berichtgeving werd na publicatie stellig door allerlei partijen ontkend. Na intern onderzoek heeft Supermicro in december aan zijn klanten laten weten dat er geen bewijs is gevonden. Bloomberg heeft aangegeven achter zijn artikel te blijven staan.

Toch zouden klanten van de Amerikaanse serverfabrikant zich volgens de Nikkei Asian Review zorgen maken. Met name klanten gelieerd aan de Amerikaanse overheid zouden daarover hun zorgen hebben geuit, en het bedrijf daarom hebben gevraagd de productie uit China te laten verplaatsen.

Supermicro ging tegenover de Japanse zakenkrant niet in op een verzoek om een reactie.