AMSTERDAM - Ilse heeft dinsdag een nieuwe RSS-zoekmachine gelanceerd. Op de site Feedo.nl is het mogelijk om de inhoud van ruim 2000, voornamelijk Nederlandse, RSS-feeds van nieuwssites en weblogs te doorzoeken.

Feedo doorzoekt de meest actuele feeds van nieuwssites en weblogs. Dit houdt in dat de zoekmachine in de gaten houdt welke berichten op de opgenomen sites verschijnen. Elke tien minuten worden vernieuwingen opgenomen. In een latere versie zal ook een RSS archief doorzoekbaar zijn, waardoor het mogelijk wordt om oudere berichten te zoeken.

Uitbreiden

Momenteel doorzoekt Feedo in totaal ruim 2000 RSS-feeds. Dit aantal zal echter nog sterk uitbreiden doordat steeds meer sites met een RSS-feed komen. Daarnaast kunnen sites hun eigen RSS feed opgeven bij Feedo.

De RSS gids van Feedo bevat tal van feeds gerangschikt naar onderwerp. Ook kan een zoekfilter ingesteld worden om op de hoogte te blijven van specifieke onderwerpen. Liefhebbers van auto's kunnen op die manier op de hoogte gebracht worden als er een artikel over hun favoriete merk gepubliceerd wordt.