DEN HAAG - Het dreigende faillissement van Duits telecombedrijf MobilCom opent perspectieven voor KPN. E-Plus, de dochter van het Nederlandse bedrijf, is in Duitsland de derde speler op de markt voor mobiele telefonie. KPN aast bij een daadwerkelijk faillissement van MobilCom op diens 4,9 miljoen klanten, zo maakte het telecombedrijf vrijdag bekend.

Maar een mogelijke ondergang van MobilCom levert KPN ook een tegenvaller op. Het Nederlandse telecomconcern had een contract met MobilCom over het gebruik van het E-Plus-netwerk. Zo'n 650.000 MobilCom-klanten maken gebruik van dat netwerk. Welk bedrag daarmee gemoeid is, vermeldde de woordvoerder van KPN niet.

Als MobilCom van de markt verdwijnt, heeft E-Plus een concurrent minder. In Duitsland heeft de KPN-dochter een marktaandeel van ongeveer 13 procent. Hiermee is die de grootste van de 'kleintjes'. De grootste spelers zijn Vodafone en Deutsche Telecom. MobilCom is iets kleiner dan E-Plus, mm02 (voormalig onderdeel van British Telecom) is de kleinste aanbieder op de Duitse markt.

/ECONOMIEMobilCom slaat alarm