Intel zou zijn modemtak willen verkopen, nu het bedrijf zijn plannen om 5G-modems voor smartphones te maken heeft gestaakt, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Intel zou investeringsbank Goldman Sachs in de arm hebben genomen om de verkoop te leiden. Het proces zou nog maar net zijn gestart, maar Intel zou al wel enkele geïnteresseerde partijen hebben gevonden.

Apple zou vorig jaar al gesprekken met Intel hebben gevoerd over het overnemen van de divisie die 5G-modems maakt. Intel kondigde onlangs aan te stoppen met de ontwikkeling van 5G-modems.

De beslissing werd vrijwel direct aangekondigd nadat Apple en chipmaker Qualcomm hadden geschikt in een langlopende rechtszaak. Die rechtszaak stond een samenwerking tussen Apple en Qualcomm op het gebied van 5G-modems in de weg.

Overname zou afhankelijkheid Apple beperken

Qualcomm staat echter bekend als de belangrijkste maker van 5G-modems. Apple zocht tijdens de slepende rechtszaak zijn heil bij Intel, maar het zou het bedrijf grote moeite hebben gekost om een 5G-modem voor de iPhones van 2020 te ontwikkelen.

Apple zou in ieder geval voorlopig 5G-modems van Qualcomm gaan gebruiken. Mogelijk zou Apple zijn afhankelijkheid van het bedrijf willen beperken door de modemtak van Intel over te nemen en zelf modems te gaan ontwikkelen.

Ook Samsung en chipmakers Broadcom, ON Semiconductor en Unisoc Communications zouden interesse in de modemtak hebben.