De aankomende versie van Mac-besturingssysteem macOS splitst iTunes op, schrijft 9to5Mac nadat ontwikkelaar Steve Troughton-Smith daarvoor aanwijzingen vond.

Een ingewijde heeft aan 9to5Mac gemeld dat Apple werkt aan nieuwe apps voor Music, Podcasts en TV voor macOS. Op dit moment zijn die functies opgenomen in het programma iTunes.

De nieuwe apps zouden met Marzipan worden gemaakt. Dat is Apples technologie om iPad-apps naar de Mac over te zetten, zonder al te veel aanpassingen te hoeven maken.

Naast het opsplitsen van iTunes werkt Apple naar verluidt ook aan een nieuwe Books-app voor de nieuwe versie van macOS. De app zou een nieuw uiterlijk krijgen met onder meer een dunnere titelbalk voor de onderdelen bibliotheek, Book Store en Audiobook Store. In het bibliotheektabblad komen boeken, audioboeken en pdf-bestanden van gebruikers te staan.

Volgens 9to5Mac heeft de komende versie 10.15 van macOS nog steeds iTunes geïnstalleerd. Mogelijk worden de vernieuwingen in juni tijdens Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC officieel getoond.