Facebook heeft dinsdag de functie Tributes geïntroduceerd, waarmee familie en vrienden herinneringen aan overleden personen kunnen delen.

Tributes is een nieuwe functie waarmee overleden Facebook-gebruikers herinnerd kunnen worden. Het gaat om een aparte sectie op het sociale netwerk waar mensen verhalen over de persoon kwijt kunnen.

De Tributes-sectie komt naast de tijdlijn van een overleden gebruiker te staan. Ook kunnen mensen daar speciale dagen vieren of berichten achterlaten voor nabestaanden.

Facebook meldt dat accounts die als herinneringspagina worden ingesteld in het vervolg niet meer opduiken bij bepaalde onderdelen van Facebook. Daarvoor wordt kunstmatige intelligentie ingezet. Zo worden personen niet aangeraden bij uitnodigingen voor aankomende evenementen. Ook krijgen vrienden geen verjaardagsherinneringen meer.

In 2015 maakte Facebook het voor gebruikers mogelijk om hun account bij overlijden over te dragen aan een specifieke persoon. De erfgenaam die het account in handen krijgt, kan bijvoorbeeld een bericht opstellen dat bovenaan de pagina komt te staan en nieuwe vriendschapsverzoeken accepteren of weigeren.