Twitter beperkt het aantal nieuwe accounts dat een persoon kan volgen tot vierhonderd per dag. Op die manier wil het spam tegengaan, zo maakt bedrijf op zijn eigen sociale medium bekend.

Voorheen konden Twitter-gebruikers elke dag duizend nieuwe personen volgen. Volgens het bedrijf maakten spammers misbruik van dit grotere aantal door op grote schaal mensen te volgen en te ontvolgen.

Een Twitter-gebruik kan gebruikmaken van een automatisch programma om in korte tijd heel veel mensen te volgen. Daarmee proberen zij op grote schaal mensen die hen terugvolgen te benaderen.

In sommige gevallen ontvolgen deze Twitter-gebruikers de nieuw gevolgde accounts vervolgens, waardoor een onnatuurlijk scheve verhouding van weinig gevolgde accounts tegenover veel volgers ontstaat.

Waarom Twitter precies voor de grens van vierhonderd accounts heeft gekozen, is onduidelijk. Met de woorden "Maak je geen zorgen, het komt goed", suggereert het bedrijf dat normale gebruikers in de praktijk geen tot weinig last van de limiet zullen ervaren.