XS4ALL verhoogt de prijzen van al zijn abonnementen met 2,50 euro, maakt de internetprovider dinsdag bekend op zijn website. De prijswijziging gaat per 4 juni in.

Het basisabonnement van XS4ALL kost vanaf dat moment 41 euro (een stijging van 6,5 procent), terwijl het duurste abonnement 68,50 euro gaat kosten (een stijging van 3,8 procent).

XS4ALL zegt de prijswijziging door te voeren om te kunnen investeren "in de kwaliteit, service en internetveiligheid" van het aanbod.

XS4ALL wijzigt ook abonnementen voor bellen. Zo verdwijnt de toeslag voor bellen naar mobiele nummers, die op dit moment 0,15 euro per gesprek bedraagt.

Het starttarief voor telefoontjes in het Bellen Basis-abonnement gaat van 0,13 euro naar 0,14 euro per gesprek. Ook de prijs voor gesprekken stijgt met 1 cent per gebelde minuut.

Onlangs maakte XS4ALL-moederbedrijf KPN bekend de merknaam XS4ALL af te willen schaffen. Het bedrijf beloofde daarbij dat klanten dezelfde diensten en service konden blijven verwachten. Toch stuitte de geplande maatregel op veel verzet.