De moderators van het Reddit-subforum /r/Games houden op 1 april de reactiemogelijkheid gesloten vanwege de normaal gesproken opruiende berichten omtrent "transfobie, homofobie, islamofobie, racisme, vrouwenhaat, pro-pedofilie, pro-verkrachting en venijnige persoonlijke aanvallen jegens andere gebruikers".

De moderators van de zogenoemde subreddit, die 1,7 miljoen abonnees telt, schrijven op de online gemeenschap regelmatig "minachting of regelrechte afwijzing van minderheden en gemarginaliseerde groepen" te signaleren.

"De neerbuigende, afwijzende, wraakzuchtige en pessimistische houdingen die we dagelijks zien, zijn verontrustend", schrijven de moderators. "Vooral wanneer die interacties te maken hebben met intimidatie of ronduit gericht worden op regelmatig gediscrimineerde gemeenschappen."

"Het is niet ongewoon voor ons om te zien dat de echte problemen rond deze gemeenschappen worden gebagatelliseerd, of door onwetendheid, of erger nog, ter vermaak worden bespot."

De moderators van /r/Gaming zeggen dit jaar op 1 april een serieus onderwerp aan te snijden dat volgens hen niet alleen het subforum, maar de hele gemeenschap van gamers treft.

De subreddit /r/Games is niet de grootste Reddit-gemeenschap omtrent gaming. Het grootste subforum is /r/Gaming, dat 21,5 miljoen abonnees telt.