Internetprovider Ziggo gaat de snelheden van zijn abonnementen midden april met 25 procent verhogen. Het Max-abonnement wordt hierdoor met een downloadsnelheid van 500 Mbps aangeboden, aldus het bedrijf.

Klanten met een Max-abonnement hadden eerder een downloadsnelheid van 400 Mbps. De uploadsnelheid van 40 Mbps blijft binnen het abonnement hetzelfde.

Ziggo waarschuwt ervoor dat niet alle klanten de hogere snelheden direct kunnen gebruiken, omdat het bedrijf in sommige regio's nog overstapt van analoge naar digitale televisie. Daardoor komt de extra bandbreedte voor internetsnelheid pas vrij op het moment dat die omschakeling is afgerond.

Het goedkoopste abonnement had een downloadsnelheid van 40 Mbps en een uploadsnelheid van 4 Mbps. Deze snelheden worden verhoogd naar respectievelijk 50 Mbps en 5 Mbps. Het Complete-abonnement wordt vanaf april met een snelheid van 250 Mbps en een uploadsnelheid van 25 Mbps aangeboden.

De snelheden bij zakelijke abonnementen worden ook verhoogd. Het duurste abonnement biedt vanaf half april een snelheid van 600 Mbps voor downloads.

De abonnementsprijzen worden volgens de provider niet aangepast.