De films en series van Netflix zijn niet te zien op het nieuwe streamingplatform dat Apple deze maand introduceert, heeft topman Reed Hastings van Netflix maandag gezegd tijdens een persbijeenkomst in Los Angeles.

"Wij willen dat mensen onze content via ons eigen platform zien. We hebben ervoor gekozen om niet te integreren in hun service", aldus Hastings.

Apple is van plan om op 25 maart een videostreamingdienst te introduceren. Het bedrijf wil in één app zowel zelfgeproduceerde films en series aanbieden, als abonnementen van partners zoals HBO en Starz.

Apple kondigde eerder al een samenwerking met Oprah Winfrey aan. Ook maakt Apple series in samenwerking met onder anderen Steven Spielberg, La La Land-regisseur Damien Chazelle en Battlestar Galactica-maker Ronald D. Moore. Regisseur Sofia Coppola en acteur Bill Murray werken voor de Apple-dienst voor het eerst sinds Lost in Translation weer samen aan een film.

Apple introduceerde in de VS eerder al een tv-app voor iPhones, iPads en de Apple TV. Niet met eigen series, maar wel met films en series van meerdere Amerikaanse tv-zenders. Ook toen zag Netflix al af van deelname.