AMSTERDAM - Een Brits stel dacht de aanbieding van de eeuw op internet te hebben gevonden. Voor 'slechts' 1150 euro konden de twee naar Sydney vliegen. Maar in plaats van Australië kwamen de twee 19-jarige Britten terecht in de kleine industriestad Sydney in Canada, zo schrijft de Telegraaf.

Nietsvermoedend stapten de twee op Heathrow aan boord van een toestel van Air Canada. Het stel werd pas achterdochtig toen hun gevraagd werd over te stappen op een 25-persoons toestel in het Canadese Halifax. "Het leek me toch sterk dat zo'n vliegtuigje helemaal naar Australië zou gaan," aldus Emma in de Telegraaf. Maar vanwege het lage tarief van het ticket dachten de twee dat ze misschien wel een omweg op de koop toe moesten nemen.

De piloot kondigde na amper drie kwartier aan dat het toestel over twintig minuten zou landen. Toen werd het de twee Britten allemaal wel duidelijk. "Het is natuurlijk een grote teleurstelling, maar we hebben besloten er het beste van te maken," aldus Emma in de krant. Het stadje telt 26.000 inwoners en staat bekend als 'staalstad'.