Eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) neemt de klacht van Spotify over de monopoliepositie van Apple serieus. Dat zei Vestager donderdag op een conferentie in Berlijn.

Spotify deed eerder deze week bij de Europese Commissie zijn beklag over Apple, omdat de muziekstreamingdienst vindt dat het concern eerlijke concurrentie onmogelijk maakt.

Spotify betaalt Apple 30 procent commissie over inkomsten via de App Store. De streamingdienst moet daarom zijn betaalde abonnement duurder maken om daaruit dezelfde inkomsten te krijgen. Spotify kan op deze manier naar eigen zeggen onmogelijk concurreren met de muziekdienst Apple Music.

Vestager en haar team nemen de klacht van Spotify "zeer serieus" en gaat goed kijken naar de positie van Apple als platformhouder. Het is volgens Vestager echter nog te vroeg om conclusies te trekken.

De Eurocommissaris deelde eerder al een boete van 4,34 miljard euro aan Google uit vanwege het misbruiken van zijn marktpositie. Dat is de hoogste boete die ooit door Brussel is uitgedeeld.