Facebook heeft maandag een aantal advertenties verwijderd waarin de Amerikaanse senator Elizabeth Warren oproept om techgiganten als Facebook op te breken, meldt nieuwssite Politico. Kort na publicatie van het artikel van Politico plaatste Facebook de advertenties weer online.

Ze zouden zijn verwijderd omdat Facebook het gebruik van zijn logo in reclame op deze manier verbiedt, zei het techbedrijf in een reactie tegen de site. Ze werden teruggeplaatst "om het debat te bevorderen".

In de advertenties noemt Warren Facebook, Google en Amazon "bedrijven die enorme macht hebben over onze economie en onze democratie".

"Vraag je je af waarom ik denk dat Facebook te veel macht heeft? Laten we beginnen met hun vermogen om het debat over hun macht stil te leggen", schreef ze op Twitter na het terugplaatsen van de advertenties.

Senator Warren is momenteel een van de koplopers in de peilingen voor de nominatie van de Democratische presidentskandidaat. Ze maakte vorige week bekend dat ze van plan is om de macht van grote techbedrijven te breken, mocht ze president worden.