Versatel staakt gratis voetbaluitzendingen op internet

AMSTERDAM - Versatel gaat bij nader inzien niet nog meer live-voetbalwedstrijden gratis uitzenden op internet. Vrijdagavond was AZ-Sparta wel gratis te zien, bevestigde een woordvoerster zaterdag een bericht in het Algemeen Dagblad.

Het blijft bij een eenmalige uitzending, omdat de gratis registratie tegen de gemaakte afspraken is. "We hebben een contract voor betaal-tv", verklaarde de zegsvrouw. "Daarom kunnen we die wedstrijden niet gratis aanbieden." Er blijven twee opties over. Of geïnteresseerden moeten betalen voor het bekijken van voetbalduels via internet of de betreffende website wordt uit de lucht gehaald.

De onderneming biedt al het eredivisievoetbal live aan via een snelle internetverbinding (ADSL 2+). Ongeveer 20.000 mensen hebben die tot nu toe besteld. Slechts de helft van hen kan daadwerkelijk rechtstreeks voetbalwedstrijden volgen, omdat het technisch onmogelijk bleek om alle aangemelde klanten op tijd aan te sluiten. Het bedrijf zet nu alles op alles om iedereen voor het eind van de maand aan te sluiten.

De woordvoerster ontkent dat het voetbal dat vrijdag te zien was op internet, bedoeld was als tegemoetkoming aan de klanten die nog geen gebruik kunnen maken van hun aansluiting.

Tip de redactie