De Amerikaanse overheid is van plan meer te investeren in kunstmatige intelligentie (AI), heeft een overheidsmedewerker laten weten aan persbureau Reuters.

President Donald Trump zal de documenten voor het initiatief op maandag tekenen. Hiermee worden overheidsinstanties gevraagd om meer geld te steken in het onderzoeken, trainen en promoten van AI.

Het American AI Initiative moet onderzoeksinstanties die kunstmatige intelligentie ontwikkelen toegang geven tot meer overheidsdata, die in de AI-software geladen kunnen worden. Ook moet personeel worden voorbereid op de introductie van AI en hoe dat de werksituatie kan veranderen.

Het is nog niet bekend hoeveel geld er in het initiatief gestoken zal worden. Wel worden instanties opgeroepen beter bij te houden hoeveel in kunstmatige intelligentie geïnvesteerd wordt.

Steeds meer investeringen in kunstmatige intelligentie

Steeds meer instanties investeren in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. De technologie wordt gezien als de volgende grote stap voor technologie.

Google-topman Sundar Pichai beschreef AI eerder nog als "belangrijker dan bijvoorbeeld vuur en elektriciteit". De zoekgigant vestigde in juli vorig jaar een AI-team in Amsterdam.