Directeur incassoregister.nl zelf 'wanbetaler'

AMSTERDAM - Directeur H. van Heertum van www.incassoregister.nl heeft zelf een rekening van enkele duizenden euro's niet betaald. Dat meldde BNR Nieuwsradio vrijdag. Van Heertum zou volgens de zender in april zendtijd voor honderd reclamespotjes hebben gekregen, maar de rekening daarvoor nooit betaald hebben.

Op incassoregister.nl kunnen bedrijven tot Wanbetaler van de dag worden verkozen, met vermelding van naam en het te vorderen bedrag. Op de website kunnen incassobureaus en deurwaarders vorderingen aanmelden en opzoeken. Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft een onderzoek ingesteld naar de site.

Tegemoetkoming

Volgens BNR bedroeg de rekening voor de spotjes ruim 6000 euro. Van Heertum zou gebeld hebben met de vraag of de campagne stopgezet kon worden, omdat de eerste spotjes geen enkele reactie opleverden. BNR claimt hem toen als tegemoetkoming twintig extra spotjes gegeven te hebben.

Ook Het Financieele Dagblad zou nog geld tegoed hebben van Van Heertum. Volgens BNR gaat het om een rekening van bijna 2000 euro, voor een advertentie die in 2003 in de krant verscheen.

Mondelinge afspraken

Ook het bedrijf Plastimap in Hoorn zegt geld van Van Heertum te krijgen. Volgens advocaat M.C. Jonkman, die Van Heertum namens Plastimap voor de rechter sleepte, gaat het om ruim 10.000 euro. De rechter beperkte de oorspronkelijke claim van 35.000 euro tot dat bedrag, omdat Plastimap sommige mondelinge afspraken over de levering van plastic mapjes met Van Heertum niet kon bewijzen.

Betalingsregeling

Ook na het vonnis van de rechtbank, begin oktober, kwamen er geen betalingen binnnen, aldus Jonkman. In mei stortte Van Heertum 1000 euro. Een deurwaarder heeft met hem voor de rest van het bedrag een betalingsregeling van 500 euro per maand getroffen. "Dus dat duurt nog wel een tijdje", aldus Jonkman. "Een duidelijk geval van wanbetaling." Van Heertum was vrijdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Tip de redactie